ГоловнаПолітика

Кулеба і Маас обговорили подальшу роботу в "нормандському форматі"

Глави МЗС України та Німеччини провели телефонну розмову.

Кулеба і Маас обговорили подальшу роботу в "нормандському форматі"
Дмитрий Кулеба
Фото: Сергей Нужненко

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом. Глави МЗС обговорили подальшу реалізацію домовленостей "нормандського формату", інформує пресцентр українського зовнішньополітичного відомства.

"Глави МЗС України та ФРН висловили задоволення фактом відновлення консультацій Нормандського формату на рівні міністрів закордонних справ. Дмитро Кулеба і Хайко Маас обговорили подальші кроки, які необхідно здійснити для втілення рішень саміту лідерів в Парижі і підготовки до саміту в Берліні", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в контексті 75-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі Дмитро Кулеба підняв питання спорудження в Берліні монумента українцям, загиблим у Другій світовій війні. За його словами, такий монумент був би гідним вшануванням їх пам'яті.

Нагадаємо, 30 квітня глави МЗС країн "нормандської четвірки" провели відеоконференцію. Тоді повідомлялося, що такі переговори заплановані на травень. Про зустріч лідерів країн мова поки не йде.

Нагадаємо, лідери "нормандської четвірки" - президенти України, Франції, РФ - Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель в останній раз зустрічалися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року і прийшли до низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Новий саміт "нормандської четвірки" повинен був пройти в квітні в Берліні, але через відсутність прогресу в реалізації попередніх домовленостей і пандемії коронавірусу очна зустріч лідерів відкладається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram