ГоловнаПолітика

СБУ назвала кількість незаконно позбавлених волі на Донбасі осіб

Станом на 30 квітня в полоні бойовиків перебувають 214 осіб.

СБУ назвала кількість незаконно позбавлених волі на Донбасі осіб
Фото: facebook/Офіс Президента України

Понад 200 українців на окупованому Донбасі утримують у полоні бойовики. Станом на 30 квітня 2020 року в полоні перебувають 214 осіб.

Про це повідомили в Службі безпеки України, передає Радіо Свобода.

"Список осіб, розшукуваних українською стороною як незаконно позбавлених волі на тимчасово окупованих територіях, формується на підставі звернень близьких та рідних постраждалих, повідомлень громадських організацій, ЗМІ, а також за результатами інформаційного обміну між суб'єктами, залученими до виконання відповідних завдань. За даними інформаційного обліку Об'єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місця перебування безвісти зниклих в районі проведення ООС станом на 30 квітня 2020 року значаться як незаконно позбавлені волі 214 осіб", - зазначили у спецслужбі.

16 квітня Офіс президента повідомив, що в рамках чергового обміну утримуваними особами на Донбасі звільнили з полону 20 українців. У контрольованих Росією угрупованнях "ДНР" і "ЛНР" повідомили, що українська сторона передала 14 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram