ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби в зоні ООС окупанти шість разів відкривали вогонь

Втрат серед українських захисників немає.

З початку доби в зоні ООС окупанти шість разів відкривали вогонь
Фото: EPA/UPG

З початку 5 травня збройні формування Росії на Донбасі шість разів порушували режим припинення вогню, зокрема використовуючи заборонені Мінськими угодами міномети. Про це повідомили у пресслужбі Міноборони України.

Втрат серед військових операції Об'єднаних сил немає.

Неподалік н.п. Невельське противник застосовував міномети калібру 82 мм. По захисниках Павлополя вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а по околицях Богданівки стріляли з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По Оріховому російські найманці двічі стріляли з автоматичних станкових гранатометів і снайперського озброєння. Захисників Кримського обстрілювали з гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї.

"Захисники України продовжують контролювати противника на лінії розмежування, дотримуючись водночас умов припинення вогню, і готові негайно реагувати на можливі загрози з будь-яких напрямків", - зазначили в Міноборони.

Додатково повідомляється, що випадків захворювання на коронавірус серед військових ООС немає, застосовуються всі необхідні заходи для уникнення інфікування.

Нагадаємо, в прокуратурі Донецької області повідомили, що проросійські бойовики на Донбасі 3 травня використовували для обстрілу Павлополя некеровану ракету типу ППР-80, яка перебуває на озброєнні армії Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram