ГоловнаСуспільствоЖиття

Українець переміг у міжнародному хакатоні протидії коронавірусу від Єврокомісії Пресс-релиз

Українець переміг у міжнародному хакатоні протидії коронавірусу від Єврокомісії

24–26 квітня проходив онлайн-хакатон #EUvsVirus, ініційований Єврокомісією для пошуку інноваційних ідей в боротьбі з пандемією. Він зібрав понад 22000 учасників та 2100 рішень. Один із переможних проєктів розробила команда, у складі якої був українець.

Єврокомісія спільно з 30 європейськими організаторами хакатонів, серед яких українська спільнота casers.org, провели загальноєвропейський онлайн-хакатон, щоби створити інноваційні рішення, спрямовані на боротьбу зі спалахом коронавірусу.

Захід об’єднав 22 600 учасників із 39 країн із різних галузей громадянського суспільства, технологій, охорони здоров'я та інвестицій із Європи та світу, а також отримав підтримку Європарламенту та Європейської ради з питань інновацій.

#EUvsVirus зібрав рішення для 6 різних сфер: здоров'я та життя, збереження бізнесу, дистанційна робота та освіта, соціальна та політична згуртованість, цифрові фінанси та відкритий напрям для конкретних проблем, визначених учасниками.

Хакатон тривав 48 годин та був відкритий як для команд із готовими ідеями, так і для учасників без рішень, які об'єднувалися в команди або долучалися до інших уже в процесі. Протягом усього часу команди могли отримати допомогу від 2600+ менторів – досвідчених спеціалістів у різних сферах, які консультували учасників.

Україна увійшла в ТОП-20 найбільш активних країн – усього зареєструвалося 316 учасників, які подали 50 рішень (не рахуючи проєкти міжнаціональних команд).

vPefiaVE_GfPXx86MXGNiHY-JCG9sP9fHkKgFMDBL2T8P5TNBqic29PHsDjjWBwGl2vfDhD5I8olKGo50-nvPxvLXOFbeVUrnlMwx8_3BFN8NZcahjK1wTGgqTQ8xUAVc0giZ8Q7

Саме одна з таких команд стала переможцем за напрямом «Дистанційна робота та освіта». Проєкт «The Village – Where The World Is Your Classroom» (укр. «Село – де світ твій навчальний клас») спільно розробили учасники зі Швейцарії, України, США та Індії. Суть полягає в тому, щоб об’єднати батьків, однолітків та викладачів у «села» та мати можливість спільно навчатися за принципами спільної економіки. Проєкт уже отримав 3000 євро.

«Результати хакатону справді вражають. Менш як за два тижні зібрати понад 400 волонтерів-організаторів із різних країн, які ніколи раніше не були знайомі, але з неймовірною енергією та пристрастю спільно творили цю подію… ця пристрасть передалася й учасникам з усього світу, її видно в результатах – понад 22 000 зареєстрованих, 2 100 поданих проєктів! І як національним кураторам хакатону нам було неймовірно приємно побачити Україну в ТОПі найактивніших країн», – сказав Євген Урсалов, виконавчий директор кейс-спільноти casers.org

Протягом наступних двох тижнів будуть враховані потреби у фінансуванні та ресурсах команд-переможців для розвитку та масштабування їхніх ідей, а також фінансування та ресурси, які партнери готові виділити. З 22 по 25 травня відбудеться «об’єднання» команд із наявним ресурсам. Рішення переможців будуть запрошені приєднатися до платформи EIC COVID для полегшення зв’язків із кінцевими споживачами, такими як лікарні, та надання доступу до інвесторів, фондів та інших можливостей фінансування з усіх країн ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram