ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ дозволило клінічні дослідження препарату від COVID-19 українського виробництва

Препарат Біовен ТОВ "Біофарма Плазма" випробовуватимуть у п'яти лікарнях.

МОЗ дозволило клінічні дослідження препарату від COVID-19 українського виробництва
Фото: Lb.ua

Міністерство охорони здоров'я дозволило провести клінічні дослідження препарату з лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) у п'яти медзакладах, пише Інтерфакс-Україна.

Відповідний наказ МОЗ від 4 травня 2020 року №1038 "Про проведення клінічного випробування лікарського засобу, призначеного для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та розповсюдженню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19)" оприлюднено на сайті відомства.

Згідно з наказом, дослідження з оцінки ефективності препарату Біовен виробництва ТОВ "Біофарма Плазма" у комплексній терапії пацієнтів з пневмонією, спричиненою коронавірусною інфекцією COVID-19/SARS-CoV-2, будуть проводиться на базі:

  • Київської міської клінічної лікарні №17 (відділення анестезіології та інтенсивної терапії),
  • Білоцерківської міської лікарні №3 (інфекційне відділення),
  • Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні (відділення реанімації та інтенсивної терапії),
  • Міської інфекційної лікарні Одеської міської ради (інфекційне боксоване відділення),
  • Київської міської клінічної лікарні №4 (відділення анестезіології та інтенсивної терапії).

Про початок клінічних випробувань українських ліків проти COVID-19 Офіс президента оголосив 22 квітня. Що це за ліки, тоді не повідомлялося.

Нагадаємо, що специфічного лікування від коронавірусної інфекції наразі не існує. Всі повідомлення про ліки від коронавірусу є фейком і спробою нажитися на паніці.

Раніше з'явилася інформація, що група вчених ідентифікувала 69 ліків і експериментальних складів, які можуть бути ефективними під час лікування нового коронавірусу і хвороби COVID-19. Багато ліків і складів з цього списку вже використовують для лікування інших захворювань. Дослідники вважають, що їх повторне використання може призвести до більш швидких результатів, ніж створення абсолютно нового противірусного препарату. Однак дослідження ще ведуться.

ТОВ "Фармацевтичний завод" Біофарма" - українська компанія, що розробляє та впроваджує інноваційні препарати з донорської крові людини, рекомбінантні ліки, пробіотики із застосуванням спороутворювальних бактерій.

Власники "Біофарми" - Костянтин Єфименко і Василь Хмельницький. Хмельницький у минулому народний депутат, у 2007-му і в 2012-му він пройшов до Верховної Ради за списками Партії регіонів. Костянтин Єфименко спочатку був міністром транспорту, а потім заступником міністра інфраструктури в уряді Миколи Азарова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram