ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Індія передала Україні 30 000 таблеток противірусного препарату з гідроксихлорохіном

Ліки передали як гуманітарну допомогу.

Індія передала Україні 30 000 таблеток противірусного препарату з гідроксихлорохіном
Фото: МИД

Індія офіційно передала Україні 30 000 таблеток препарату з гідроксихлорохіном як гуманітарну допомогу для боротьби з коронавірусом. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства закордонних справ України.

Церемонія передачі відбулася в будівлі МЗС, у ній брали участь глава відомства Дмитро Кулеба й посол Індії Партха Сатпатхі.

Подальший розподіл партії таблеток по медустановах і контроль за їхнім використанням буде здійснювати Міністерство охорони здоров'я.

"Це справжній жест дружби з боку індійського народу й уряду Індії. Це посилює партнерство наших країн і демонструє, що Індія й Україна здатні разом протистояти глобальним викликам", – зазначив Кулеба.

Також у складі гуманітарної допомоги з Індії прибула партія вакцин від тифу, менінгіту, холери та малярії, призначених для українського миротворчого корпусу в Конго.

Крім того, уряд Індії дав спецдозвіл на комерційне придбання гідроксихлорохіну для потреб Міністерства охорони здоров'я України.

У МЗС підкреслили, що ефективність препарату гідроксихлорохіну в лікуванні хворих коронавірусів вивчається в багатьох країнах. В Індії діє заборона на експорт ліків із цією речовиною, проте окремі дозволи надаються для гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України включило гідроксихлорохін у протокол лікування COVID-19. Препарат не призначений на самолікування й може застосовуватися тільки за рішенням лікарів. Ефективність гідроксихлорохіну в лікуванні хворих COVID-19 тепер ретельно вивчається в багатьох країнах, зокрема в США і країнах ЄС.

Китайські дослідники заявляли, що застосування речовини гідроксихлорохін не допомагає очиститься від коронавірусу SARS-CoV–2 або полегшити симптоми в пацієнтів з COVID-19 краще, ніж стандартне лікування.

Головлікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко в інтерв'ю LB.ua повідомила, що на практиці гідроксихлорохін не показав достатню ефективність при лікуванні COVID-19, крім того, він має багато побічних ефектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram