ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві за добу зафіксували 48 випадків COVID-19, одна людина померла

З усіх зразків ПЛР-тестів позитивний результат дають приблизно 12%.

У Києві за добу зафіксували 48 випадків COVID-19, одна людина померла
Фото: КГГА

У Києві за минулу добу підтвердили коронавірус ще у 48 осіб, один випадок - летальний. Про це повідомив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

"У столиці за минулу добу - ще плюс 48 осіб, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус. Серед них двоє медиків. Один випадок, на жаль, летальний. Сьогодні в Києві вже 1583 підтверджених випадків захворювання COVID-19. Із них 28 осіб померли", - сказав він.

Кличко уточнив, що серед хворих: 22 жінки (віком від 18 до 73 років і 13-річна дівчинка), а також 22 чоловіки (від 25 до 81 року і троє хлопчиків - 4, 12 і 16 років).

Госпіталізовано вісьмох пацієнтів, інші лікуються вдома під контролем лікарів. Одужали за минулу добу 11 киян. Усього коронавірус у столиці подолала 91 особа.

"У Києві продовжують працювати мобільні бригади медиків, які виїжджають до людей на забір зразків для ПЛР-тестів. Сьогодні в столиці таких 28 бригад. За минулу добу здійснили забір матеріалу в понад 260 киян", - розповів він.

Загалом, за словами мера, мобільні бригади відібрали понад 7 тис. зразків біоматеріалу в киян з підозрою на коронавірус. Тобто майже половину від загальної кількості протестованих. Досліджують тести в чотирьох лабораторіях Києва.

Кличко зазначив, що з усіх відібраних у киян зразків ПЛР-тестів позитивний результат дають приблизно 12%.

"З усіх відібраних зразків позитивний результат дають приблизно 12% зроблених тестів. Сьогодні тестів в столиці вистачає. Але, як говорили раніше, ми очікуємо наступну партію", - додав мер.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні діагностували 366 нових випадків COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram