ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Офісі президента заявили про зменшення кількості хворих на COVID-19

При цьому в Міністерстві охорони здоров'я кажуть про збільшення числа випадків безсимптомного перебігу хвороби.

В Офісі президента заявили про зменшення кількості хворих на COVID-19
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Завдяки карантинним обмеженням, кількість хворих на коронавірус COVID-19 в Україні почала зменшуватися.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, під головуванням президента Володимира Зеленського.

Відзначається, що 4 травня в Україні зафіксовано рекордно низький відсоток хворих, щодо загальної кількості активних хворих – 3,5 %. Також зафіксовано рекордне співвідношення пацієнтів, які одужали, до нових хворих: за добу одужали 256 осіб, а заражень було 366.

"Дуже позитивна тенденція. Завдяки старанному дотриманню карантину Україні вдалося обійти найстрашніші сценарії. Як ми й припускали, позитивні тенденції епідемії почалися за тиждень до ослаблення карантину. В останні дні дуже важливо ретельно дотримуватися обмежувальних заходів, щоби якомога безпечніше розпочати вихід із карантину", – зазначив Зеленський.

Водночас Міністерство охорони здоров'я заявляє про збільшення числа випадків безсимптомного перебігу хвороби, що підвищує загрозу її поширення.

Глава МОЗ Максим Степанов також відзвітував щодо проблеми, коли дітей не приймали в "Охматдит" та Інститут раку без тестування на коронавірус. Міністр повідомив, що вже розроблено алгоритми, за якими дітей будуть тестувати на СOVID-19 за три дні до виїзду.

Нагадаємо, в Україні карантин продовжили до 22 травня, але з 11 травня діятимуть ослаблення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram