ГоловнаСуспільствоЖиття

З початку карантину в Україні 156 000 осіб зареєструвалися як безробітні

Найбільше жителів без роботи в Дніпропетровській, Харківській і Львівській областях.

З початку карантину в Україні 156 000 осіб зареєструвалися як безробітні
Львовский городской центр занятости
Фото: www.dcz.gov.ua

З початку карантину в Україні (12 березня) 156 000 осіб зареєструвалися як безробітні. Про це повідомили на сайті Держцентру зайнятості.

Лідерами за кількістю безробітних є Дніпропетровська, Харківська та Львівська області, пишуть "Українські новини" з посиланням на тимчасову виконувачку обов'язків директора Державного центру зайнятості Юлію Жовтяк.

Також, за словами Жовтяк, з початку карантину була надана допомога з безробіття в розмірі 2,3 млрд гривень, що приблизно на 40% більше розміру допомоги за аналогічний період минулого року.

У повідомленні пресслужби Державної служби зайнятості повідомляється, що подати заяву для отримання статусу безробітного можна дистанційно.

Підкреслено також, що роботодавці (малий і середній бізнес), які зупинили або обмежили свою діяльність під час карантину, можуть отримати допомогу з часткового безробіття для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час.

У повідомленні також зазначається, що на 4 травня кількість безробітних, зареєстрованих у службі зайнятості, становить 456,8 тис. осіб, що на 148,5 тис., або на 48% більше, ніж на відповідну дату минулого року (на 4 травня 2019 року кількість безробітних становила 308,3 тис.).

Водночас кількість вакансій в умовах економічного спаду зменшилася до 53 тис., що майже на 60% менше, ніж було в травні минулого року.

Нагадаємо, що в Україні мінімальна допомога з безробіття на період карантину збільшилася із 650 до 1000 гривень. Це стосується виплат, які здійснюються без урахування зарплати та страхового стажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram