ГоловнаСуспільствоВійна

Під час обстрілу Павлополя бойовики використовували ракету, що стоїть на озброєнні армії РФ, - прокуратура

Авіаційна некерована ракета типу ППР-80 має дальність близько 2 км.

Проросійські бойовики на Донбасі використовували для обстрілу Павлополя некеровану ракету типу ППР-80, яка є на озброєнні армії Російської Федерації.

Про це інформує пресслужба прокуратури Донецької області.

"Під час досудового розслідування встановлено, що 3 травня 2020 року представники терористичної організації "ДНР", що діють під контролем Російської Федерації, здійснили ракетний обстріл с. Павлопіль Волноваського району Донецької області, де проживає мирне населення, з забороненої зброї", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/don.gp.gov.ua

Під час огляду місця події виявлено авіаційну некеровану ракету типу ППР-80 дальністю близько 2 км, яка перебуває на озброєнні армії РФ.

"Боєприпас як речовий доказ долучено до матеріалів кримінального провадження за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) КК України. Надалі зібрані докази через Офіс генпрокурора будуть передані в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду", - підкреслюють у прокуратурі.

Фото: facebook.com/don.gp.gov.ua

У зведенні штабу операції Об'єднаних сил за 3 травня йдеться, що в зоні бойових дій на сході України збройні формування Росії 11 разів порушували режим припинення вогню. Один військовий Операції Об'єднаних сил отримав поранення, ще троє - бойові травми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram