ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі зафіксовано 6 ворожих обстрілів, поранені троє українських військових

Бойовики застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм.

На Донбасі зафіксовано 6 ворожих обстрілів, поранені троє українських військових
Фото: Макс Требухов

Від початку доби неділі, 3 травня, проросійські бойовики 6 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали бойові травми, інформує пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали українські позиції неподалік Широкиного і Пищевика.

По околицях Богданівки бойовики вели вогонь з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Два обстріли зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". По захисниках Оріхового збройні формування РФ вели вогонь з мінометів 82 калібру, а з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали околиці Кримського.

"Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил вжили вичерпних заходів для припинення ворожого вогню та дали рішучу відповідь на усі злочинні дії противника. Після застосування нашими підрозділами штатного озброєння ворог припинив подальші провокації… Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали бойові травми", - йдеться у вечірньому зведенні у фейсбуці.

Раніше у штабі ООС повідомляли, що бойовики 3 травня обстріляли позиції українських військових біля населеного пункту Оріхове у Луганській області, в результаті троє військовослужбовців отримали бойові травми. Їм надали першу медичну допомогу і оперативно евакуювали до лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram