ГоловнаСуспільствоЖиття

На Майдані представники малого бізнесу з кількох міст вимагали послабити карантин

Учасники акції були в масках і дотримувалися дистанції.

Фото: РБК-Україна

У Києві на Майдані Незалежності представники малого бізнесу вийшли на акцію протесту з вимогою дозволити роботу на період карантину. Про це повідомляє РБК-Україна.

У заході взяли участь підприємці з різних регіонів - Львів, Харків, Чернігів, Вінниця, Мукачево, Хмельницька область. 

Фото: РБК-Україна

Демонстранти вимагали дозволити роботу малому бізнесу, а також виступили за спрощену систему оподаткування для підприємців.

Всі учасники акції були в масках і дотримувалися дистанції.

Фото: РБК-Україна

1 травня аналогічну акцію провели представники малого бізнесу у Львові. Люди виступили проти карантинних обмежень, введених у зв'язку зі спалахом коронавірусу. Мітингувальники розповіли, що вважають несправедливою ситуацію, коли вони зазнають збитків, а великий бізнес у цей час збільшує прибуток. Бізнесмени зазначили, що у них немає грошей на оренду, закупівлю товарів, зарплати найманим працівникам.

Нагадаємо, в Україні ввели карантин через загрозу коронавірусу 12 березня. Обмеження повинні були діяти до 23 квітня, але пізніше уряд їх продовжив.

В Офісі президента заявили про підготовку до часткового зняття карантинних обмежень після 11 травня. Планується так званий адаптивний карантин. Це означає, що посилені обмеження будуть діяти тільки в тих регіонах, де є спалах захворювання.

Раніше головний санлікар заявляв, що п'ятиетапний план виходу з карантину може бути скорочений, якщо відбудеться різке зниження кількості нових заражень коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram