ГоловнаПолітика

Екс-голова Вищого госпсуду Татьков попросив політичного притулку в Австрії

Генпрокуратура вважає, що підозрюваний переховується від слідства.

Екс-голова Вищого госпсуду Татьков попросив політичного притулку в Австрії
Виктор Татьков
Фото: ТСН

Колишній голова Вищого господарського суду Віктор Татьков відмовився від добровільної видачі Україні і просить Австрію надати йому політичний притулок.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Зазначають, що у квітні суд розглянув клопотання Генеральної прокуратури про заочний арешт Татькова і відмовив у ньому.

Отримавши повістку на допит, екс-голова Вищого госпсуду 5 жовтня 2016 року вилетів з України в Польщу.

"Крім того, згідно з повідомленням компетентних органів Республіки Австрія, Татьков не погодився на спрощену процедуру видачі в Україну і подав запит на отримання політичного притулку в Австрії, що свідчить про його навмисне ухилення від слідства і суду", - йдеться в матеріалах суду.

Тож Генпрокуратура вважає, що підозрюваний переховується від слідства.

Аналізуючи матеріали клопотання і додані до нього документи, суд установив, що прокуратура Відня 7 лютого 2018 року одержала відповідь на свій запит у Федеральне управління кримінальної поліції при Федеральному міністерстві внутрішніх справ Австрії, згідно з яким Татьков не перебуває в міжнародному розшуку. У зв'язку із цим суд відмовився обирати йому запобіжний захід.

Нагадаємо, 18 жовтня 2016 року Генпрокуратура повідомила про підозру Татькову і колишньому заступнику голови суду Артуру Ємельянову в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ.

Татьков і Ємельянов - вихідці з Донецької області. За даними ЗМІ, за часів Януковича вони створювали систему "донецького правосуддя" в київських судах.

Татьков виїхав за кордон на лікування до вручення йому підозри. У грудні минулого року Апеляційний суд Києва скасував рішення про його заочний арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram