ГоловнаПолітика

Резерви для підвищення мінімальної зарплати є вже сьогодні, - Рева

Раніше було анонсовано підвищення мінімальної заробітної плати до 4100 грн.

Резерви для підвищення мінімальної зарплати є вже сьогодні, - Рева
Фото: Макс Левин

Міністр соціальної політики Андрій Рева вважає, що підстави і резерви для підвищення мінімальної заробітної плати в Україні є вже сьогодні.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV у понеділок.

"Передусім я вважаю, що резерви для підвищення мінімальної зарплати є вже сьогодні. Я вважаю, що це буде політичне рішення", - сказав міністр.

За його словами, таке рішення буде прийнято Кабінетом Міністрів за підсумками аналізу економічної ситуації, після чого буде передано на розгляд Верховної Ради.

"Поки що таких результатів за підсумками 1-го кварталу немає, тому що дані офіційної статистики ми отримаємо трохи пізніше. Коли ми їх отримаємо в повному обсязі, розглянемо і приймемо відповідне рішення", - додав він.

Відповідаючи на питання, коли можливе підвищення мінімальної заробітної плати до 4100 грн, як було анонсовано раніше, Рева зазначив, що "в прикінцевих положеннях бюджету, пункті 19 записано, що за результатами економічного розвитку першого кварталу 2018 року буде розглянута можливість перегляду розміру мінімальної заробітної плати в Україні".

Рева підкреслив, що наразі таких результатів за перший квартал немає, дані офіційної статистики будуть трохи пізніше.

"Коли ми їх отримаємо в повному обсязі, тоді це буде розглянуто і буде прийнято відповідне рішення", - сказав міністр соціальної політики.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко раніше заявив, що в другій половині 2018 року мінімальна зарплата в Україні може збільшитися до 4100 гривень.

При цьому головний економічний радник прем'єр-міністра Іван Міклош попередив, що підвищувати і далі "мінімалку" високими темпами небезпечно: "Коли наміри вищі, ніж дозволяє економіка, це матиме негативні наслідки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram