ГоловнаПолітика

Суд відмовився застосовувати запобіжний захід для підозрюваних в арешті євромайданівців екс-суддів

Прокуратура просила не про взяття під варту, а лише про особисте зобов'язання.

Печерський районний суд Києва відмовився застосовувати запобіжний захід щодо колишнього судді Апеляційного суду Києва Ольги Єфімової, підозрюваної в незаконному арешті активістів Євромайдану.

Про це повідомив адвокат євромайданівців Роман Маселко.

"Печерський суд відмовився застосувати до судді Єфімової хоча б (запобіжний захід) особисте зобов'язання", - написав він у facebook.

Суд також відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про застосування до екс-судді Апеляційного суду Києва Олександра Беця запобіжного заходу.

"Прокуратура просила не про взяття під варту, а лише про особисте зобов'язання. Мотив суду невідомий, але Бець посилався на поправки Лозового, як підставу для відмови. Мовляв, строк досудового розслідування (18 місяців) вже минув", - написав адвокат євромайданівців.

У понеділок суд має обрати запобіжний захід для екс-заступника голови Апеляційного суду Києва Марії Приндюк.

11 квітня Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому заступнику голови Апеляційного суду Києва Приндюк та ще двом суддям у незаконному арешті активістів Євромайдану. Їм повідомлено про підозру у ч. 2 ст. 375 (винесення завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу, а саме про винесення 6 лютого 2014 року незаконного рішення про законність арешту учасника Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram