ГоловнаСвіт

У словацькому Кошице відкрилася виставка локомотивної техніки Rušňoparada

На огляді представлені більш ніж 30 різних потягів і локомотивів.

У залізничному депо Кошице (Словакія) в суботу, 14 квітня, відкрилася щорічна виставка локомотивів Rušňoparada, на якій представлені ретропаровози і нова техніка, а бажаючі можуть покататися на історичних поїздах. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

У перший день виставки організатори влаштували гонки двох історичних поїздів - електровоза Žabotlama і ретро-локомотива 477.0, також відомого як Papagáj. Вони виїхали одночасно з однієї точки і їхали наввипередки один з одним.

За однією з версій, ім'я Papagaj було дано локомотиву через яскраво-синій колір, який нагадував колір папуг з південноамериканських джунглів. З інших джерел випливає, що паровоз назвали на честь фільму 50-х років. Сам локомотив проектувався після Другої світової війни для приміського руху.

Приміський електровоз Žabotlama проектувався в 70-х роках, і досі курсує залізницею. У 2010 році один з поїздів зробили музейним, його і пригнали на виставку.

Також відвідувачі побачили більш ніж 20 нових локомотивів, які сьогодні їздять на залізниці.

Нагадаємо, що на станції "Київ-Пасажирський" у Києві перебуває постійна виставка історичного рухомого складу, де також представлені паровози, тепловози, електровози, залізничні вагони, дрезина й інші експонати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram