ГоловнаСвіт

Бази ООН у Малі атакували бойовики під виглядом миротворців США, є жертви

Міжнародна миротворча операція в Малі є найкривавішою в історії ООН.

Бази ООН у Малі атакували бойовики під виглядом миротворців США, є жертви
Место атаки в Мали
Фото: MDefensa_SV/twitter

У результаті нападу бойовиків на базу ООН в Малі загинув один миротворець, ще 10 отримали поранення. Про це йдеться в повідомленні на офіційній Twitter-сторінці миротворчої операції ООН в Малі, повідомляє "Укрінформ".

"MINUSMA підтверджує, що на її базу в місті Тімбукту було скоєно напад із застосуванням начиненого вибухівкою автомобіля і мінометів. Відбувся обмін вогнем. Зараз ситуація вже перебуває під контролем", - повідомили в місії ООН.

У наступному повідомленні наголошується, що в результаті нападу загинув один миротворець і ще десять отримали поранення.

Водночас, за даними ЗМІ, бойовики напали також і на французьку військову базу, при цьому зробили це, переодягнувшись в миротворців.

"Терористи, одягнені в блакитні шоломи на двох автомобілях, начинених вибухівкою, і з розпізнавальними знаками армії Малі та ООН, спробували прорватися в ці табори", - посилається Reuters на заяву уряду Малі.

Міжнародна миротворча операція в Малі є найкривавішою в історії ООН. Станом на кінець березня в цій країні загинуло 162 миротворці, хоча місія триває 5 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може направити миротворців у Малі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram