ГоловнаПолітика

Заступника мера Миргорода затримали за підозрою у даванні хабара

За 300 доларів чиновник намагався звільнити свого родича від адміністративної відповідальності, пов'язаної з корупцією.

Правоохоронці затримали заступника мера Миргорода Полтавської області за підозрою у даванні хабара у розмірі 300 доларів.

Про це повідомив речник генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"16.04.2018 року в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, під час контролю за вчиненням злочину, військова прокуратура Центрального регіону України викрила і затримала заступника Миргородського міського голови", - написав Лисенко у фейсбуці.

Фото: facebook.com/lysenko.andrii

За його словами, чиновник передав 300 доларів неправомірної вигоди майору поліції, начальнику міжрайонного відділу Управління захисту економіки Національної поліції у Полтавській області. Відповідна сума була запропонована правоохоронцю з метою вирішення питання щодо нескладання протоколу про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

"Зокрема, заступник мера Миргорода так намагався звільнити свого родича, одного з керівників комунальних підприємств, від відповідальності за ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) Кодексу про адміністративні правопорушення", - уточнив Лисенко.

Згідно з повідомленням, зараз стосовно затриманого проводять першочергові слідчо-процесуальні дії. Йому готується повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу, клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Раніше повідомлялося, що офіцера Херсонського військкомату затримали під час отримання $600 хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram