ГоловнаПолітика

Зеленський і емір Катару домовилися спільно боротися з коронавірусом

Президент України заявив про готовність залучити катарські інвестиції.

Зеленський і емір Катару домовилися спільно боротися з коронавірусом
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Пресслужба глави української держави повідомляє, що співрозмовники обговорили ситуацію з поширенням COVID-19 в Україні і Катарі і погодилися координувати зусилля з метою спільної протидії поширенню вірусу. Емір Катару запропонував надати Україні гуманітарну допомогу у вигляді медичних засобів, необхідних для запобігання поширенню COVID-19.

Також піднімалося питання торгово-економічного співробітництва.

"Глава Української держави позитивно оцінив перспективи в цьому напрямку і висловив зацікавленість в посиленні інвестиційної співпраці між Україною і Катаром. Зокрема, мова йшла про продовольчу та енергетичну безпеки, а також реалізацію взаємовигідних проєктів в інфраструктурній та портовій сферах", - йдеться в повідомленні.

Зеленський зазначив, що для України критично важливим є розвиток інфраструктури - насамперед сучасних лікарень і якісних доріг.

"У нас для цього розроблена велика програма. Вартість пріоритетних проєктів становить понад 16 млрд доларів. Готові розглянути взаємовигідні умови залучення катарських інвестицій. Як президент готовий гарантувати надійний захист катарських інвестицій", - сказав президент.

Також український лідер привітав Еміра і народ Катару зі священним місяцем Рамадан та висловив подяку катарським партнерам за сприяння в поверненні українських громадян додому і ефективну взаємодію між авіаційними компаніями обох країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram