ГоловнаПолітика

Рада прирівняла медиків, які померли від COVID-19, до учасників бойових дій

Сім'ї померлих лікарів зможуть отримати 1,5 млн гривень страхових виплат.

Рада прирівняла медиків, які померли від COVID-19, до учасників бойових дій
Фото: facebook/Верховна Рада України

Верховна Рада на позачерговому засіданні 7 травня прирівняла медпрацівників, смерть яких настала внаслідок захворювання на коронавірус, до військових, які загинули внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання під час виконання військової служби.

За прийняття законопроєкту № 3376–1 "Про внесення змін до статті 39 закону України" Про захист населення від інфекційних хвороб "(щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, і членів їх сімей) у цілому проголосували 340 депутатів, оголосив спікер Ради Дмитро Разумков.

Співавторка законопроєкту, нардепка від "Слуги народу" Галина Янченко, на своїй сторінці у Facebook пояснила, що цей документ запроваджує виплати страховок лікарям на рівні учасників бойових дій.

"600 000 гривень отримує медпрацівник у разі встановлення групи інвалідності внаслідок зараження коронавірусом. 1,5 млн гривень становитиме виплата для сім'ї медпрацівника в разі смерті. На сім'ю медика будуть поширюватися ті ж пільги, що і для сімей загиблих військових", – зазначила вона.

Нагадаємо, що також сьогодні парламент проголосував за масове тестування населення на коронавірус. Зокрема, тести робитимуть працівникам Нацполіції та Нацгвардії незалежно від того, чи контактували вони з хворими. Крім того, на COVID-19 будуть перевіряти всіх, хто звернувся за медичною допомогою та має симптоми захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram