ГоловнаПолітика

"Слідство.інфо": Дубінський у 2017-му подав документи на румунське громадянство

Депутат стверджує, що не має іншого паспорта.

Депутат Верховної Ради Олександр Дубінський у 2017 році (тоді він працював журналістом) подав документи на румунське громадянство.

Про це повідомило видання "Слідство.інфо", яке володіє копіями його паспортів, свідоцтва про народження і про персональний номер, присвоєний Національним агентством з питань громадянства Румунії.

Джерела видання стверджують, що Дубінський скористався послугою спеціалізованої фірми в Чернівцях. Там розповіли, що румунський паспорт можна оформити за 5-6 тисяч євро, навіть не маючи румунських предків.

Видання не знає, чи завершив народний депутат процедуру отримання громадянства.

У розмові з журналістами "Слідство.інфо" Дубінський відмовився підтвердити подання заяви на румунський паспорт, але пізніше публічно заявив, що не має іноземного громадянства, хоч і "має на це право".

Нагадаємо, що напередодні головреда "Слідство.інфо" викликали на допит як свідка в рамках кримінальної справи за ч.2 ст.163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування).

Вона може бути пов'язана із запитом, який "Слідство.інфо" надіслало Дубінському в грудні 2019 року з приводу його зустрічі з фігурантами справи про імпічмент американського президента Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram