ГоловнаПолітика

Зеленський назвав помилкою рішення Грузії відкликати для консультацій посла в Україні

Президент сподівається, що після консультацій усі сторони зрозуміють, що кадрова політика держави стосується тільки її самої.

Зеленський назвав помилкою рішення Грузії відкликати для консультацій посла в Україні
Фото: facebook/Boryslav Bereza

Президент Володимир Зеленський вважає помилкою рішення Грузії відкликати посла в Україні Теймураза Шарашенідзе для консультацій через призначення колишнього грузинського президента Михаїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ. Про це пишуть "Українські новини".

"У нас з Грузією і грузинським народом чудові відносини. Ми, незважаючи ні на що, не будемо викликати нашого посла на жодні консультації. Тому що відносини наших країн більш тривалі, ніж будь-яке керівництво будь-якої країни. Мені здається, що це помилка грузинської сторони", - сказав він.

Зеленський висловив надію на те, що після консультацій усі сторони зрозуміють, що кадрова політика держави стосується тільки її самої і її громадян.

"Щоб нікого не ображати: це наше рішення і наша внутрішня політика. Пан Саакашвілі - громадянин України, він має український паспорт. Я - президент України, який призначив його головою Виконкому реформ при президенті України. Ось і все", - резюмував він.

Нагадаємо, Грузія відкликала свого посла з України для консультацій у зв'язку з призначенням Михаїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що Київ намагатиметься зберегти стратегічні відносини з Грузією навіть у тому випадку, якщо та зробить різкі кроки на адресу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram