ГоловнаСуспільствоЖиття

"Нацкорпус" відкинув звинувачення колишніх добровольців Кравченка і Філімонова в тому, що їх побили побратими

Також у політсилі заявили, що готові надати підтримку одеському активісту Стерненку.

"Нацкорпус" відкинув звинувачення колишніх добровольців Кравченка і Філімонова в тому, що їх побили побратими
Фото: Макс Требухов

Добровольці "Азова" екскерівник штабу партії Назарій Кравченко і колишній керівник партії "Національний корпус" в Києві Сергій Філімонов заявили, що їх побили побратими, в тому числі і засновник "Азова" і лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький.

Про це повідомив в фейсбуці адвокат Масі Найєм.

За його словами, це сталося на зустрічі, на яку Кравченка і Філімонова запросили для бесіди з Білецьким.

"Зустрічі фактично не було. Їх били. У тому числі і сам Андрій", - написав Найєм. Він також заявив, що у Кравченка і Філімонова "вимагали дати інформацію, хто замовив медійну підтримку" активіста Сергія Стерненка, щодо якої відкрито провадження за вбивство при захисті від нападу.

У "Нацкорпусі" підтвердили, що зустріч відбулася і на ній нікого не бив, а своїх колишніх побратимів звинуватили в наклепі.

"Національний Корпус завжди виступав за право громадян на самозахист і готовий надати підтримку Сергію Стерненку, як і будь-якому іншому громадянину, в його боротьбі проти спроб влади видати самооборону за тяжкий злочин. Про що напередодні прямо заявив лідер Нацкорпусу Андрій Білецький у відеозверненні. Саме тому звинувачення від колишніх представників Нацкорпусу в тому, що їх змушували відмовитися від підтримки Стерненка, є абсурдними, а тому - ще більш відверто брехливими", - йдеться в заяві.

"Що стосується самої зустрічі між колишніми побратимами і ветеранами "Азова", то вона дійсно відбулася пізно ввечері 7 травня і не мала жодного стосунку ні до справи Стерненка, ні взагалі до політики. Відбулася звичайна чоловіча розмова між колишніми бойовими товаришами, на яку Філімонов, Кравченко та інші їх товариші приїхали зі зброєю. Всі слова про «катування» і побиття є цинічною брехнею. Хоча б тому, що під час розмови осіб з боку так званих «постраждалих» було більше", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 6 травня в дев'яти містах України пройшли акції на підтримку одеського активіста Стерненка, який в 2018 році смертельно поранив нападника.

У 2018 році на Стерненка було скоєно три замахи - 24 травня, коли загинув нападник, 7 лютого Стерненка побили поруч з його будинком, а 1 травня - невідомий вистрілив в нього ззаду з травматичної зброї.

Поліція розслідує вбивство нападника на Стерненка під час третього замаху як умисне. Справу передали до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram