ГоловнаПолітика

Венедіктова виступила проти передавання справи Стерненка в поліцію і заявила про конфлікт інтересів з активістом

Генпрокурор покинула засідання ТСК, коли перейшли до справи Стерненка.

Венедіктова виступила проти передавання справи Стерненка в поліцію і заявила про конфлікт інтересів з активістом
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова виступила проти передачі справи колишнього керівника одеського відділення партії "Правий сектор" Сергія Стерненка в поліцію.

Про це вона повідомила в ефірі "Громадського ТБ", передають Українські Новини.

"Я проти зміни підслідності", - сказала Венедіктова.

За її словами, Служба безпеки України в змозі довести цю справу до логічного завершення.

При цьому Венедіктова не повідомила, чи буде вручено підозру Стерненку.

У свою чергу сам активіст повідомив, що генпрокурор заявила про конфлікт інтересів з активістом і покинула засідання тимчасової слідчої комісії щодо вбивства Катерини Гандзюк і нападів на інших активістів, де також заслухали справу Стерненка.

"Від мене втекла генеральний прокурор Irina Venediktova. На засіданні ТСК щодо вбивства Катерини Гандзюк і нападів на інших активістів сьогодні також заслухали мою справу. У мене було багато питань до генпрокурора. ... Але як тільки ТСК перейшла до мого запитання, генпрокурор вибігла із зали засідання і почала повторювати, що у неї зі мною конфлікт інтересів, тому що я був на акції протесту біля її будинку", - написав Сергій Стерненко в фейсбуці.

"Генпрокурор тисне на прокурорів, перевищує повноваження і робить такі заяви, від яких КПК може спалахнути. І тікає від мене, щоб не відповідати на мої запитання. Але потім йде обговорювати без мене мою справу з депутатами. І там уже конфлікту інтересів в неї немає. Таких смішних і некомпетентних генпрокурорів я ще не бачив", - додав активіст.

Раніше генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що слідство пред'явить підозру активісту Сергію Стерненку за смертельне поранення людини в травні 2018 року.

Нагадаємо, ввечері 24 травня 2018 року Стерненко чинив опір двом чоловікам, які намагалися на нього напасти. В результаті один із нападників отримав смертельне поранення в живіт і помер.

В інтерв'ю LB.ua Стерненко говорив, що він вихопив ніж у одного з тих, хто на нього напав, і почав наосліп відмахуватися. Після цього нападники почали тікати, а через 30-40 метрів один з них впав - у нього була серйозна рана на животі.

Це був третій напад на Стерненка менш ніж за пів року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram