ГоловнаПолітика

Арахамія розповів, що для Саакашвілі знайшли інший формат роботи

Водночас лідер фракції заявив, що голоси для призначення Саакашвілі віцепрем'єром є.

Арахамія розповів, що для Саакашвілі знайшли інший формат роботи
Фото: Анна Стешенко

Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що для колишнього президента Грузії та екскерівника Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі знайшли інший формат роботи в українській владі.

Про це Арахамія розповів на брифінгу у Верховній Раді, передає "Інтерфакс-Україна".

"Голосів за його кандидатуру вистачає, але Михайло Саакашвілі останні кілька днів проводив тривалі консультації з президентом, і вони знайшли інший формат, у якому вони працюватимуть – нова посада. Яка – я не можу сказати, тому що це ініціатива президента", – сказав він.

Водночас Арахамія додав, що якщо кандидатуру Саакашвілі все ж запропонують на посаду віцепрем'єр-міністра з питань реформ, то в парламенті є голоси за його призначення.

"У нас є голоси для того, щоби прийняти це рішення, але, за моєю інформацією, буде інше рішення, і президент уже його відпрацював із паном Міхеілом… Про це стане відомо, можливо, сьогодні трохи пізніше, а можливо, – у початку наступного тижня ", – додав депутат.

Нагадаємо, інформацію про можливе призначення Саакашвілі на посаду віцепрем'єра з реформ підтвердили LB.ua кілька джерел у владі. У внутрішніх дискусіях "Слуг народу" особливо підкреслювалося, що ініціатива висунення Саакашвілі виходила від Банкової. Пізніше глава Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що пропозиція запросити Саакашвілі в Кабмін виникла на одній із нарад із президентом Володимиром Зеленським.

Сам Саакашвілі назвав честю пропозицію увійти в команду президента. За його словами, на посаді віцепрем'єра з реформ він бачить два ключових завдання – переговори з Міжнародним валютним фондом і дерегуляцію. Крім того, Саакашвілі повідомив, що президент Зеленський хоче зробити його переговорником із МВФ.

24 квітня заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що в цей день Рада не буде розглядати призначення Саакашвілі. У "Слузі народу" також повідомили, що у фракції немає необхідних для його призначення 226 голосів, і "немає навіть 220". Водночас зазначалося, що Саакашвілі можуть призначити в. о. і без голосування парламенту, – за рішенням уряду.

Саакашвілі був президентом Грузії з 2004 по 2013 рік. У червні 2018 року його заочно засудили до шести років в'язниці в справі про побиття депутата парламенту країни Валерія Гелашвілі у 2005 році. Крім того, він є фігурантом ще кількох кримінальних справ. Зараз Саакашвілі є громадянином України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram