ГоловнаПолітика

Корнієнко заявив, що сьогодні Рада не розглядатиме питання призначення Саакашвілі віцепрем'єром

Очікується, що це зроблять наступного тижня.

Верховна Рада на позачерговому засіданні 24 квітня не розглядатиме кадрові питання, в тому числі і призначення ексголови Одеської ОДА та колишнього президента Грузії Михаїла Саакашвілі віцепрем'єром з реформ. Про це повідомив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Поки що немає такої інформації. Навряд чи воно буде. Стосовно можливого призначення Саакашвілі, то йому потрібно пройти ще шлях спілкування з фракціями, в тому числі і з нашою (...), і ми б хотіли, щоб це була професійна розмова з усіма колегами по парламенту", - пояснив Олександр Корнієнко.

Він розраховує, що такі розмови відбудуться найближчими днями.

"І наступного тижня можна буде говорити про цю кадрову ініціативу", - заявив нардеп.

Джерела LB.ua в "Слузі народу" повідомили, що у фракції немає необхідних для призначення Саакашвілі 226 голосів, "немає навіть 220". Водночас відзначають, що Саакашвілі можуть призначити в.о. і без голосування парламенту, за рішенням уряду.

Народний депутат від "СН" Олександр Качура в Telegram заявив, що розпочалася зустріч фракції з Саакашвілі.

Фото: t.me/kachuratut/784
 

"Зробив зауваження Михаїлу про носіння маски. Згідно з постановою Кабміну, до складу якого респондент претендує бути прийнятий, передбачено штраф", - написав нардеп.

Нагадаємо, що інформація про можливе призначення Саакашвілі на посаду віцепрем'єра з реформ LB.ua підтвердили 22 квітня відразу декілька джерел у владі. У внутрішніх дискусіях "СН" особливо підкреслювалося, що ініціатива подання Саакашвілі виходить від Банкової.

Сам Саакашвілі назвав честю пропозицію увійти в команду президента Володимира Зеленського. За його словами, на посаді віцепрем'єра з реформ він бачить два ключові завдання - переговори з Міжнародним валютним фондом і дерегуляцію.

Крім того, Саакашвілі повідомив, що президент Володимир Зеленський хоче зробити його переговірником з Міжнародним валютним фондом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram