ГоловнаПолітика

Чоловік Венедіктової отримав підвищення, щойно вона стала нардепом, - "Схеми"

Наприкінці листопада 2019-го підполковник Колесник був переведений до Києва і отримав звання полковника.

Чоловік генерального прокурора Ірини Венедіктової - Денис Колесник, який працює в структурі Національної поліції, був переведений до Києва і пішов на підвищення після того, як його дружина потрапила у владу.

У листопаді 2019 року він був переведений до Києва і отримав звання полковника. Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми", передає Радіо Свобода.

До того, як потрапити в політику, ставши депутатом партії "Слуга народу", Ірина Венедиктова завідувала кафедрою цивільно-правових відносин на юридичному факультеті Харківського національного університету ім. Казаріна.

Її чоловік, Денис Колесник, обіймав посаду начальника відділу протидії кіберзлочинності в Харківській області. У листопаді 2019 року він стрімко пішов на підвищення, ставши заступником начальника департаменту кіберполіції всієї України. Цього самого місяця він отримав звання полковника.

Ірина Венедіктова у цей час вже очолювала парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності.

"Схеми" також зазначають, що в деклараціях Ірини Венедіктової та її чоловіка Дениса Колесника як і раніше зазначено, що вони проживають у Харкові. Насправді сімейство генпрокурора живе на вул. Круглоуніверситетській на київських Липках. Квартира, в якій вони живуть, оформлена на інших людей, непублічних. Що показово, теж вихідців з Харкова.

Журналісти поставили Венедіктовій запитання про те, чому в її декларації не вказана нерухомість, якою вона користується в Києві.

"Дивіться, я юрист за фахом. Більше того, зі мною зараз працюють юристи-адвокати на постійній основі. Все, що відбувається в моєму, знову ж кажу, приватно-публічному житті - все зображується так, як треба, повірте мені. Я можу забезпечити собі професійний юридичний супровід", - відповіла Венедіктова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram