ГоловнаПолітика

"Слуга народу" надіслала офіційного листа в НАЗК про відмову від державного фінансування до кінця року

Гроші віддадуть на боротьбу з коронавірусом.

"Слуга народу" надіслала офіційного листа в НАЗК про відмову від державного фінансування до кінця року
Фото: Макс Левин

Партія "Слуга народу" направила офіційного листа до Національного агентства щодо запобігання корупції (НАЗК) про відмову від державного фінансування до кінця року. Про це повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у Facebook.

Вона пояснила, що законодавство дозволяло відмовитися від держфінансування тільки на всю парламентську каденцію партії.

"Нам довелося вносити зміни в державний бюджет і проголосувати їх у сесійній залі, щоби дати можливість відмовлятися від грошей поквартально", – пояснила вона.

Кравчук додала, що фінансування "Слуги народу" на 2020 рік передбачає виділення 140 млн гривень. У листі партія відмовляється від бюджетних грошей на третій і четвертий квартали, тобто від 70 мільйонів гривень, щоби направити їх на боротьбу з коронавірусом.

"Але гроші за перший і другий квартали ми також передаємо на подолання COVID-19, просто зробимо це інакше. Законодавство не дозволяє віддати їх безпосередньо – оскільки благодійність не є статутною діяльністю партії. Тому ми профінансуємо громадські організації, які й займуться закупівлею медикаментів, медзасобів і обладнання для боротьби з вірусом", – повідомила Кравчук.

Фото: facebook.com/yevheniya.khudzik

Контролювати діяльність цих організацій, за словами нардепки, будуть депутати-мажоритарники, а в округах, де їх немає – "депутати-списочники".

Нагадаємо, 26 березня "Слуга народу" заявила про відмову від державного фінансування. Вона попросила направити гроші на потреби медиків.

Однак 7 квітня розслідувачі Bihus.info заявили, що на практиці цю обіцянку не реалізували. Журналісти звернули увагу, що заяви про відмову від бюджетних грошей не надходило в Національне агентство з питань запобігання корупції, у компетенції якого приймати рішення. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram