ГоловнаПолітика

Саакашвілі назвав два ключові для себе напрями на посаді віцепрем'єра з реформ

Він підтвердив, що кілька днів тому мав розмову із Зеленським в Офісі президента.

Саакашвілі назвав два ключові для себе напрями на посаді віцепрем'єра з реформ
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Колишній президент Грузії та ексголова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі назвав ключові моменти, на яких би хотів сконцентруватися у разі призначення на посаду віцепрем'єр-міністра з питань реформ. Про це він повідомив в інтерв'ю "НВ".

За його словами, це - переговори з Міжнародним валютним фондом і дерегуляція.

Саакашвілі зазначив, що презентуватиме свої плани на роботу перед фракцією "Слуга народу" завтра, 24 квітня, але вже сьогодні "проводив розмови з окремими групами депутатів, яким цікаво, що я хочу зробити для держави".

"Те, що я хочу донести до депутатів, що парламент має стати важливим драйвером у реалізації реформ. Тому що зараз зв'язок між урядом і парламентом не налаштований. Уряд хоче, щоб депутати автоматично підтримували всі їхні законопроєкти, нічого їм навіть не пояснюючи. Без комунікації з більшістю і без підтримки Ради проводити реформи складно. Віцепрем'єр - це як міністр без мандата. Йому потрібна злагоджена робота всіх. Це я хочу пояснити більшості", - заявив політик.

Михайло Саакашвілі також підтвердив, що кілька днів тому мав "ґрунтовну розмову" з президентом Володимиром Зеленським, під час якої обговорювалося його призначення на посаду віцепрем'єр-міністра.

Нагадаємо, що інформацію про можливе призначення Саакашвілі на посаду віцепрем'єра з реформ LB.ua підтвердили 22 квітня відразу кілька джерел у владі. У внутрішніх дискусіях "СН" особливо наголошувалося, що ініціатива подання Саакашвілі виходить від Банкової.

Сам Саакашвілі назвав честю пропозицію увійти в команду президента Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram