ГоловнаПолітика

Кабмін проведе позачергове засідання в п'ятницю

Міністри розглянуть питання введення доплат медичним працівникам.

Кабмін проведе позачергове засідання в п'ятницю
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів проведе в п'ятницю, 24 квітня, позачергове засідання, на якому планує прийняти постанову, що врегулює питання збільшення зарплат медикам, які працюють з хворими на коронавірус, до 300%.

Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає "Укрінформ".

"Починаючи з 1 квітня всі ті доплати також урегульовані законодавством, передбачені кошти в державному бюджеті після внесення відповідних змін, і завтра на позачерговому засіданні уряду ми плануємо прийняти постанову, яка вже остаточно врегулює, буде введено COVID-пакет, де передбачено 300% заробітної плати всім без винятку медичним працівникам, підкреслюю без винятку, які працюють з коронавірусною хворобою COVID-19", - розповів Степанов.

Раніше голова МОЗ повідомив, що на виплати медикам передбачено 15,8 млрд гривень, ці кошти найближчим часом перекажуть у регіони.

Нагадаємо, уряд вніс зміни до постанови №250 від 25 березня 2020 року, якими врегульовувалося питання надання медичної субвенції регіонам і статті витрат, на які ці кошти могли використовуватися. Постановою передбачається, що за березень три посадові оклади медпрацівникам, які працюють з CОVID-19, повинні бути виплачені з медичної субвенції.

17 березня Рада прийняла закон про запобігання виникненню і поширенню COVID-19. Один з пунктів цього законопроєкту передбачає додаткові доплати медичним та іншим працівникам, залученим до ліквідації захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram