ГоловнаПолітика

Голова дипломатії ЄС пообіцяв відвідати Україну відразу після закінчення пандемії

Боррель у березні відмовився від планів відвідати Україну через пандемію коронавірусу.

Голова дипломатії ЄС пообіцяв відвідати Україну відразу після закінчення пандемії
Жозеп Боррель
Фото: twitter.com/davidgonzal123

Після зняття обмежень, введених через пандемію коронавірусу, свій перший закордонний візит Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель здійснить в Україну.

Таку обіцянку він озвучив під час брифінгу за підсумками відеоконференції міністрів закордонних справ країн ЄС у середу, 22 квітня, передає DW.

"Перше, що я зроблю після повернення нормальної ситуації, - відвідаю Україну", - заявив Боррель.

Як відомо, голова дипломатії ЄС планував відвідати Україну ще в березні, але переніс поїздку через пандемію нового коронавірусу. У планах Верховного представника було відвідати не тільки Київ, а й Донбас.

Центральною темою віртуального засідання голів МЗС країн ЄС під головуванням Борреля була політика об'єднання щодо України, а також інших країн "Східного партнерства".

"Ми обговорили, як можемо краще підтримати Україну й інші країни "Східного партнерства" під час пандемії коронавірусу. Адже проблеми, які там були до пандемії, залишилися", - зазначив Боррель.

Раніше в середу Єврокомісія внесла пропозицію про пакет програм макрофінансової допомоги десятьом сусіднім країнам, зокрема Україні, Грузії та Молдові. Загальна сума кредитів становитиме 3 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram