ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Тернопільський митрополит УПЦ МП захворів на COVID-19

Його госпіталізували в Олександрівську лікарню в Києві.

Тернопільський митрополит УПЦ МП захворів на COVID-19
Фото: pravlife.org

У митрополита Тернопільського і Кременецького Української православної церкви Московського патріархату Сергія підтвердили коронавірус. Його госпіталізували в Олександрівську лікарню в Києві.

Про це повідомив заступник начальника Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев 22 квітня на засіданні Тернопільського міського оперативного штабу з подолання надзвичайної ситуації.

"Київські колеги повідомили нам, що в Олександрівській лікарні лікують митрополита Сергія. Крім того, хворобу вже підтвердили у чотирьох священників і диякона, які мають стосунок до Почаєва. Також коронавірус виявили у священника, який має стосунок до Почаєва, і його дружини", - сказав Паничев.

Він також зазначив, що у митрополита Сергія могло бути кілька місць проживання. Це особливо важливо з'ясувати, щоб установити всіх осіб, що контактували з ним.

За словами Володимира Паничева, ситуація з коронавірусом на території області ускладнюється - після минулих вихідних число інфікованих різко зросло. Серед захворілих - 132 медичні працівники. Більшість із них заразилися на роботі.

Станом на ранок середи, 22 квітня, в Тернопільській області підтверджено 471 випадок Covid-19 (34 одужали), з них 36 нових.

Нагадаємо, з 21 квітня на карантин закрили Почаївську лавру УПЦ МП. 20 квітня в місті підтвердили 13 нових випадків коронавірусу.

Того ж дня в Тернопільській лікарні швидкої допомоги через дві години після госпіталізації померла 43-річна жителька Почаєва.

16 квітня головний санітарний лікар області Оксана Чайчук на нараді в Тернополі розповіла, що в Почаївській лаврі імовірний спалах коронавірусу, але його не можуть підтвердити через відмову настоятеля від співпраці.

На Великдень там зафіксували порушення умов карантину, у зв'язку з чим було розпочато кримінальне провадження.

Того ж дня стало відомо, що в Почаївській лаврі помер 76-річний монах. За інформацією джерел одного з місцевих видань, у ченця був коронавірус, але офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Раніше повідомлялося, що лікування від коронавірусу проходять предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій і керівник справами УПЦ МП Антоній Паканич.

Напередодні Великодня близьке до митрополита джерело LB.ua розповіло, що митрополит здав позитивний тест чотири дні тому. "Симптомів поки що немає. Кризові 7-11 дні. Лежить у "боксі Новинського", - зазначив співрозмовник видання.

Також повідомлялося, що голову УПЦ МП госпіталізували в Київський інститут серця Бориса Тодурова. Митрополит Онуфрій перебуває в спеціальній палаті, яку забезпечив усім необхідним для інфекційних захворювань, включаючи найсучасніший апарат штучної вентиляції легенів, який особливо делікатно і ефективно виконує функцію наповнення легенів киснем, народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Новинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram