ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Почаївську лавру закрили на карантин

В обителі запевняють, що серед братії та послушників лаври захворювання на коронавірусну інфекцію немає.

Почаївську лавру закрили на карантин у зв'язку із закриттям міста Почаїв на в'їзд і виїзд через 13 випадків коронавірусної інфекції.

Про це повідомляється на сайті обителі.

"У зв'язку з тим, що на карантин закрили місто Почаїв, де за останню добу було виявлено 13 осіб з коронавірусною інфекцією, було ухвалено рішення закрити на карантин і нашу обитель. Ми попросили всіх парафіян поставитися до ситуації з розумінням, і тепер тут тільки насельники. Самі служимо, прибираємо в храмах тощо", - розповів для інформаційно-просвітницького відділу УПЦ помічник благочинного ієромонах Никодим (Шамайло).

Він також наголосив, що серед братії та послушників лаври немає жодного випадку захворювання на коронавірусну інфекцію.

Напередодні районна влада вирішила закрити Почаїв. 20 квітня в районі було офіційно підтверджено 13 нових випадків захворювання на Covid-19, всі вони припадають на Почаїв.

Того самого дня у Тернопільській лікарні "швидкої допомоги" померла 43-річна мешканка Почаєва. Вона була госпіталізована в Почаївську районну лікарню 15 квітня. Чотири дні опісля через погіршення стану її перевели до Тернополя, але вона померла через дві години після прибуття в лікарню швидкої допомоги.

У жінки діагностували коронавірус.

Нагадаємо, що північ Тернопільської області стала новим осередком коронавірусної інфекції.

16 квітня головний санітарний лікар області Оксана Чайчук на нараді у Тернополі розповіла, що у Почаївській лаврі ймовірний спалах коронавірусу, але його не можуть підтвердити через відмову настоятеля від співпраці.

На Великдень там зафіксували порушення умов карантину, у зв'язку з чим було порушено кримінальне провадження.

Того самого дня стало відомо, що у Почаївській лаврі помер 76-річний чернець. За інформацією джерел одного з місцевих видань, у ченця був коронавірус, але офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram