ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві викрили масштабний наркосиндикат, очолюваний колишнім правоохоронцем

Вилучено рекордну кількість психотропної речовини.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У Києві прокуратура і поліція викрили діяльність потужного наркосиндикату, який очолював експравоохоронець.

Вилучено рекордну партію метадону, вартість якої оцінюється в $2 млн, повідомили на сторінці Прокуратури Києва у facebook.

21 квітня прокуратура і поліція провели спільну спецоперацію, під час якої ліквідували наркоорганізацію, члени якої причетні до масового виробництва і збуту на території Києва та області особливо небезпечної речовини метадон.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

"Під час спецоперації провели близько 70 одночасних обшуків за місцями проживання і в транспортних засобах учасників злочинного угруповання, а також у двох нарколабораторіях, розміщених в Києві та Київській області", - йдеться в повідомленні.

Вилучено 50 кг метадону. Це найбільша партія психотропних речовин, вилучена за останні роки. Також вилучили 500 л прекурсорів, обладнання, яке використовувалося для виготовлення наркотику.

Затримано 13 учасників злочинного угруповання. Серед них і двоє організаторів, зокрема колишній працівник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків органів внутрішніх справ.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів усім затриманим. Розслідування ведеться за двома статтями Кримінального кодексу - ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, купівля, зберігання, перевезення , пересилання або збут наркотичних і психотропних речовин в особливо великих розмірах) і ч. 3 ст. 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних або психотропних речовин).

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Нагадаємо, що в грудні в Одесі утилізували майже 4 тонни наркотиків, які були вилучені Службою безпеки України в рамках протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram