ГоловнаСуспільствоПодії

У Чорнобильській зоні пожежі тривають на території шести лісництв

До осередків тління залучено три вертольоти і важку інженерну техніку.

У Чорнобильській зоні пожежі тривають на території шести лісництв
Фото: facebook.com/minecoenergy

У Чорнобильській зоні відчуження ліквідація лісових пожеж триває на території шести лісництв.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища.

"Станом на 18.00 21 квітня в зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення підрозділи ДержНС та працівники лісових пожежних станцій ДСП "Північна Пуща" продовжують локалізацію пожеж на території Луб'янського, Дитятківського, Денисовицького, Корогодського, Котовського та Паришівського лісництв", - йдеться в повідомленні на сторінці міністерства у фейсбуці.

Зазначається, що основні осередки пожеж розташовані в районі с. Буряківка, с. Розсоха та с. Крива Гора. В районі с. Буряківка та с. Розсоха спостерігається інтенсивне тління. У районі с. Чапаєвка та смт Поліське димлять торфовища.

"Вживаються всі можливі заходи щодо максимального проливання окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків, лісової підстилки та залишків деревини з метою запобігання виникненню пожеж та недопущення нових", - йдеться в повідомленні.

Також до гасіння пожеж залучено 1331 особу та 297 одиниць техніки. Зокрема три вертольоти, якими 20 квітня здійснено 93 скидання - 186 тонн води, важку інженерну техніку.

У міністерстві наголошують, що загрози об'єкту "укриття", сховищу радіоактивних відходів та іншим критичним об'єктам зони відчуження немає. Радіаційна ситуація перебуває під контролем.

Пожежі в Чорнобильській зоні тривають з 4 квітня. Збитки від них попередньо оцінюють на десятки мільйонів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram