ГоловнаСуспільствоЖиття

Повітря в Києві очистилося від диму лісових пожеж

"Завислі речовини близькі або трохи вищі за максимально допустимі концентрації".

Повітря в Києві очистилося від диму лісових пожеж
Фото: EPA/UPG

Якість атмосферного повітря в Києві, Київській та Житомирській областях покращилася, концентрація пилу і залишків горіння близька до норми, пише "Інтерфакс-Україна".

"Станом на 20 квітня завдяки зусиллям наших пожежників і деяким змінам синоптичної ситуації - зміні напрямку вітру і короткочасним дощам - якість атмосферного повітря в Київській, Житомирській областях, де спостерігалися найбільші осередки пожежі, а також у Києві значно покращилася", - розповів під час онлайн-брифінгу в понеділок заступник директора Укргідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

Він наголосив, що таке явище як задимленість у понеділок вже не спостерігається.

"Якість атмосферного повітря в Києві на сьогодні близька до звичайного для цього періоду весни. Завислі речовини - пил і залишки горіння - близькі або трохи вищі від максимально допустимих концентрацій. Вміст у повітрі діоксиду сірки, діоксиду азоту, оксиду вуглецю і формальдегіду близькі до максимально допустимої концентрації і навіть нижчий", - розповів Прокопенко.

За словами заступника директора Гідрометцентру, найближчі п'ять діб в Україні без опадів, тільки 20 квітня в південних і східних, а 21 квітня - в східних і більшості північних областей місцями очікуються невеликі дощі.

Що стосується погоди в Житомирській та Київській областях, то за його словами, там переважно буде без опадів , вітер північний - північно-західний, 7-12 м/с, тільки 24 квітня він зміниться на західний, а потім на південно-західний, невеликі короткочасні дощі очікуються 25 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram