ГоловнаПолітика

"Укроборонпром" розділять на шість холдингів і ліквідують

Реформа держконцерну безпосередньо залежить від ефективності парламенту.

"Укроборонпром" розділять на шість холдингів і ліквідують
Роман Бондарь
Фото: facebook.com/bondar.roman

В "Укроборонпромі" мають намір створити щонайменше шість галузевих держкорпорацій, навколо яких будуть зібрані підприємства ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних і морських систем.

Сам держконцерн буде ліквідовано.

Про це заявив заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" і глава Офісу трансформації концерну Роман Бондар.

У концерні вже створили Офіс трансформації і Стратегічний комітет. Обидві команди, в тісній співпраці з керівниками підприємств, уже розробляють галузеві стратегії, повідомляє пресслужба "Укроборонпрому".

"Наприклад, до складу бронетанкового холдингу, під кодовою назвою ZIMM, увійшли підприємства, які здійснюють ремонт, виготовляють компоненти, проводять дослідження і створюють кінцевий продукт. Такий собі повний виробничий цикл. Так само будуть створені й інші галузеві холдинги, в основі яких будуть найбільш прогресивні і перспективні підприємства Концерну. Що стосується самого Концерну, то в тому вигляді і в тій ролі, як він створювався, він точно припинить існування. Ми вважаємо, що "Укроборонпром" слід ліквідувати в результаті реформи", - заявив Бондар.

Він додав, що реформувати неефективну систему корпоративного управління державними оборонними підприємствами неможливо без зміни законодавчої рамки: прийняття змін до Закону України "Про особливості управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі" і прийняття нового Закону України "Про корпоратизацію підприємств ОПК".

За словами Бондаря, на сьогодні проєкти законів перебувають на розгляді профільного комітету ВРУ і реформа "Укроборонпрому" безпосередньо залежить від ефективності парламенту.

"Без необхідних законів термін створення корпорацій становитиме близько 2,5 років. З прийняттям законів реально впоратися за 6-9 місяців", - повідомив заступник генерального директора ДК "Укроборонпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram