ГоловнаПолітика

Україна заблокувала в ООН ще одну резолюцію Росії про скасування санкцій

"22 квітня РФ винесла на затвердження новий документ. Текст підкоригували, але його маніпулятивна суть не змінилася".

Україна заблокувала в ООН ще одну резолюцію Росії про скасування санкцій
Фото: IOGT International

Україна заблокувала в ООН ініційовану Російською Федерацією декларацію про скасування санкцій.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства закордонних справ України.

"Росія не полишає спроб прийняти в Генасамблеї ООН маніпулятивні резолюції. Під прикриттям боротьби з пандемією COVID-19 вони мають на меті розмити режим санкцій. 22 квітня РФ винесла на затвердження новий документ. Текст підкоригували, але його маніпулятивна суть не змінилася", - йдеться в повідомленні на сторінці МЗС у фейсбуці.

Однак українська делегація перервала "процедуру мовчання" і заблокувала російську ініціативу.

"Як я обіцяв ще на початку квітня, ми будемо надалі блокувати спроби Росії зруйнувати режим санкцій. Для ефективної боротьби світу з пандемією потрібні реальні рішення, які нестимуть практичну користь. І точно не потрібні політизовані резолюції, які мають на меті послабити санкції", - заявив голова МЗС Дмитро Кулеба.

Кулеба заявив, що в Генасамблеї ООН уже були схвалені дві ефективні резолюції на тему боротьби з коронавірусом, співавтором яких стала Україна.

"Наша держава віддана боротьбі з пандемією і ефективним і злагодженим діям світової спільноти. Спільна мета - це перемога над вірусом, а не над санкціями за військову агресію", - додав він.

"Особливо цинічним виглядає заклик вирішувати проблеми «як добрі сусіди». Нагадаю, Генасамблея ООН визнала Росію країною-окупантом і державою-агресором", - прокоментував російський документ спікер Постійного представництва України при Організації Об'єднаних Націй, віцеголова Комітету ООН з питань інформації від східноєвропейської регіональної групи Олег Ніколенко.

Він додав, що проти російського проєкту також виступили наші партнери: США, Канада, Великобританія, ЄС, Грузія, Австралія, Нова Зеландія, Японія, Республіка Корея.

Нагадаємо, 3 квітня Україна вже блокувала попередню спробу Росії провести в Генеральній асамблеї ООН резолюцію, яка створила б умови для ослаблення санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram