ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін на час карантину ввів допомогу з часткового безробіття

Уряд готовий оплачувати скорочені години з розрахунку 2/3 тарифної ставки.

Кабмін на час карантину ввів допомогу з часткового безробіття
Фото: ukrnews24.com

Кабінет Міністрів на час карантину ввів допомогу з часткового безробіття.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Постанову "Про затвердження розміру, порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги з часткового безробіття на період карантину" ухвалили на засіданні уряду в середу.

У ній визначено розмір допомоги з часткового безробіття за кожну годину, на котру працівникові скоротили тривалість робочого дня, з розрахунку 2/3 тарифної ставки, але не більше від розміру мінімальної зарплати.

Допомога може надаватися на період карантину, а також протягом 30 днів після його завершення. За отриманням цієї допомоги малі і середні роботодавці можуть звертатися до центрів зайнятості.

"Ми закликаємо всіх роботодавців не звільняти людей, зберігати робочі місця. У разі вимушеного скорочення робочих годин для працівників або так званого "часткового безробіття" уряд готовий компенсувати витрати на заробітну плату. Своїми рішеннями ми прагнемо максимально сприяти збереженню зайнятості і запобігти зростанню безробіття в період карантину і після нього", - заявив міністр Ігор Петрашко.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв створити сотні тисяч робочих місць із зарплатою 6-8 тис. гривень. За його оцінками, реальне безробіття сягає 2 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram