ГоловнаПолітика

Венедіктова розповіла послам G7 і ЄС про розслідування резонансних кримінальних проваджень

Напередодні активісти вимагали в Зеленського звільнити генпрокурора.

Венедіктова розповіла послам G7 і ЄС про розслідування резонансних кримінальних проваджень
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела онлайн-зустріч з послами країн "Великої сімки" (США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Японія) і Європейського Союзу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Генеральний прокурор повідомила іноземним партнерам про завдання та цілі, досягнення яких є ключовим у процесі подальшого реформування органів прокуратури України, над якими зараз працює відомство, а також про основні результати роботи офісу, зокрема про стан розслідування резонансних кримінальних проваджень", - йдеться в повідомленні.

Венедіктова зазначила, що прокуратура діє в рамках закону і дотримується принципу верховенства права.

У повідомленні вказується, що посли висловили готовність підтримувати Офіс генерального прокурора на шляху трансформації з метою приведення його роботи у відповідність до світових стандартів.

Напередодні активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" прийшли під Офіс президента Зеленського з вимогою звільнити генпрокурора Ірину Венедіктову.

27 квітня СБУ заявила про завершення досудового розслідування справи Гандзюк за підозрами Мангера і Левіна. Активісти обурилися такому рішенню, зазначивши, що слідчі і негласні слідчі дії не завершені. На думку активістів, Венедіктова навмисно саботувала розслідування справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram