ГоловнаПолітика

Уряд планує вкласти 100 млрд гривень в будівництво доріг цьогоріч, - Шмигаль

За словами прем'єра, це дозволить створити не менш ніж 170 тис. нових робочих місць.

Уряд планує вкласти 100 млрд гривень в будівництво доріг цьогоріч, - Шмигаль
Денис Шмыгаль
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду з головами облдержадміністрацій з приводу реалізації програми президента "Велике будівництво".

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Уряд планує вкласти 100 млрд грн тільки в дорожнє будівництво цьогоріч. Це дозволить створити не менше як 170 тис. нових робочих місць, зокрема у суміжних галузях", – зазначив прем'єр.

За його словами, також заплановано розширити програму будівництва мостів.

"Школи, дитячі садки та стадіони – це пріоритет для уряду. Цю інфраструктуру необхідно відновити до початку навчального року. Ще один напрям, реалізацію якого відстежую особисто, реконструкція понад 200 приймальних відділень в опорних установах", – додав Шмигаль.

Він підкреслив, що програма "Велике будівництво" допоможе реалізувати три важливі завдання: підтримати людей роботою; поліпшити якість доріг в Україні; почати "розігрів" економіки.

"Третина всіх коштів від програми повинна піти в регіони вже в травні. Зволікати не можна", – додав прем'єр.

Нагадаємо, на початку березня по всій Україні стартував проєкт "Велике будівництво". Будівельні роботи почалися більш ніж на 300 об'єктах одночасно.

29 лютого повідомлялося, що в Житомирській області "Велике будівництво" вже стартувало. Тепла погода дозволила почати дорожні роботи раніше. Зокрема, на трасі М-21 на ділянці Житомир – Черняхів. Крім того, у селищі міського типу Червоне закінчується реконструкція найбільшого в територіальній громаді дитячого садка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram