ГоловнаПолітика

У Житомирській області "Велике будівництво" вже стартувало, - координатор програми Юрій Голик

Тепла погода дозволила почати дорожні роботи раніше, ніж було заплановано. Зокрема, на трасі М-21 на ділянці Житомир - Черняхів роботи вже почалися.

Про це на своїй сторінці у facebook пише координатор Національної інфраструктурної програми Юрій Голик.

"Житомирська область. Траса М-21. Ділянка Житомир - Черняхів. Далі по всій країні", - пише Голик і демонструє відео з місця робіт.

Ця дорога є частиною глобального проєкту з будівництва об'єктів інфраструктури, що отримав назву "Велике будівництво". Програма, ініційована президентом Володимиром Зеленським, передбачає будівництво та ремонт доріг, об'єктів інфраструктури для дітей, спортивних об'єктів, а також приймальних відділень невідкладної медичної допомоги.

Голик розповів також і про інші об'єкти "Великого будівництва", роботи на яких ведуться в Житомирській області. Так, у селищі міського типу Червоне закінчується реконструкція найбільшого в територіальній громаді дитячого садка.

"Це одна з найперших ОТГ в країні, утворена ще в 2015 році. Населення громади - майже 6 000 жителів. Цей дитячий садок - найбільший у громаді. Побудований на початку 80-х років минулого століття. Відтоді капітальних ремонтів у садочку не було. Децентралізація це змінила", - повідомляє деталі координатор "Великого будівництва".

За словами Голика, реконструкція дитячого садка в Червоному почалася ще в 2017 році, але цього року її буде закінчено.

"Проєкт розпочався ще в 2017 році. Цього року і цей довгобуд теж буде закінчений. Фінансування закінчення робіт щодо цієї школи цього року - Державний фонд регіонального розвитку", - пише Голик.

Фото: facebook.com/y.golyk

Ще в одному садочку, в самому обласному центрі, також проходить реконструкція.

"Житомир. Дитячий садок №32. Побудований понад 40 років тому. Реконструкція. Закінчення робіт цього року", - пише Голик.

Фото: facebook.com/y.golyk

Як раніше повідомлялося, нещодавно Кабмін затвердив фінансування 206 об'єктів "Великого будівництва" за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. Перші 2,5 млрд гривень надійдуть в регіони вже в квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram