ГоловнаСуспільствоЖиття

У рамках «Великого Будівництва» в Одеській області з'являться нові школи і дитсадки, - координатор програми Голик

Рішенням уряду затверджено 206 об'єктів у рамках Національної програми «Велике Будівництво».

У рамках «Великого Будівництва» в Одеській області з'являться нові школи і дитсадки, - координатор програми Голик
Фото: пресс-служба

Координатор Національної програми «Велике Будівництво» Юрій Голик повідомив, що в Одеській області, в смт Авангард і Біляївці з'являться нові об'єкти для освітньої сфери. На своїй сторінці у Facebook він опублікував фото і відео споруджуваного дитячого садка і шкіл у цих населених пунктах.

Голик відзначив, зокрема, будівництво дитячого садка в Авангардівській ОТГ Одеської області.

«Організувалася ОТГ - і почалася гра в SimCity в режимі реального часу. На пустирі будується дитячий садок на 190 місць. 45 млн грн на будівництво цього садка мають профінансувати цього року з Державного фонду регіонального розвитку. Більш ніж актуальне будівництво для ОТГ, яка розвивається і планує укрупнюватися», - заявив він.

У смт Авангард також ведеться будівництво старшої школи на 240 місць. Початкова школа в населеному пункті є, але старші діти змушені їздити до шкіл в Одесу і в Біляївський район.

«Близько 24 млн грн на будівництво цієї школи цього року має бути профінансовано з Державного фонду регіонального розвитку», - заявив він.

Також активно проходить реконструкція школи №2 в Біляївці на Одещині.

«У школі 542 учні. Дві зміни. Реконструкція школи уможливить навчання всіх дітей в одну зміну. Один корпус побудовано 1897 року. Другий - у 60-х роках минулого століття. Зараз тут будується новий корпус, де будуть класи та актовий зал, якого в школі немає», - повідомив координатор програми «Велике Будівництво».

Раніше Юрій Голик заявив, що рішенням уряду затверджено 206 об'єктів у рамках Національної програми «Велике Будівництво». Ці об'єкти будуть фінансуватися з Державного фонду регіонального розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram