ГоловнаСуспільствоЖиття

Роботу "Суспільного" заблоковано через арешт рахунків мовника

НСТУ має заплатити понад 10,5 млн євро боргу.

Роботу "Суспільного" заблоковано через арешт рахунків мовника
Фото: wikipedia.org

Національна суспільна телерадіокомпанія України заявила, що її рахунки арештовано, що призвело до блокування роботи "Суспільного".

Про це повідомляє "Суспільне" у фейсбуці.

Згідно з рішенням суду, "Суспільне" має сплатити борг акціонерному товариству "Євроньюз" у розмірі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів і 73 080 гривень судового збору в рамках провадження, відкритого Міністерством юстиції.

"Співпраця колишньої НТКУ з «Євроньюзом» почалася 2010 року, ще до створення "Суспільного". Згодом з бюджету було припинено виділення коштів на оплату ліцензійних платежів за договором про створення україномовної версії «Євроньюз», що і призвело до появи боргу і відповідного судового процесу. Суспільний мовник отримав цей борг у спадок як правонаступник усіх прав і обов'язків колишньої державної НТКУ, яка припинила свою діяльність", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що арешт рахунків уже унеможливив підготовку до трансляції Олімпіади-2020, блокує забезпечення участі України в Євробаченні-2020 року, зупинив запуск нових проєктів "Суспільного", зокрема запуск нової студії в ефірі телеканалу "UA:Перший".

Нагадаємо, у квітні 2019 року Державне бюро розслідувань відкрило справу про зловживання службовим становищем, у рамках якої перевіряють, чи був фіктивним договір постачання обладнання для ВАТ "НСТУ". У Національній суспільній телерадіокомпанії України, а також за місцем проживання кількох її співробітників провели обшуки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram