ГоловнаСуспільствоПодії

На ринку "Барабашово" в Харкові відбулися сутички через будівництво дороги (оновлено)

У конфлікт між Кернесом і Фельдманом може втрутитися Зеленський.

На ринку "Барабашово" в Харкові в четвер сталася бійка між підприємцями і муніципальною охороною.

Як повідомляє місцеве видання "NewsRoom", вранці на ринок приїхали співробітники комунальних служб, щоб виконати рішення виконкому від 29 січня про знесення рекламної конструкції, що заважає будівництву нової дороги через територію ринку.

У результаті у них виник конфлікт з противниками будівництва. Почалися сутички із застосуванням піротехніки і сльозогінного газу. "Суспільне" пише, що постраждали чотири людини - вони отримали опіки очей, рук і ніг.

За даними пресслужби ТЦ "Барабашово", на місці подій зібралося кілька сотень людей. Приїхав також перший віцемер Ігор Терехов.

Як розповіли в адміністрації ринку, серед підприємців є люди, які отримали опіки очей від розпорошених газових балончиків, а також ті, кого побили арматурою. Точна кількість постраждалих з боку комерсантів невідома.

У пресслужбі обласної поліції повідомили, що конфлікт почався близько 11:30. Приїхавши на виклик, поліція тимчасово затримала 53 осіб. Були вилучені гумові палиці і велика кількість газових балончиків. Також встановлено, що під час сутичок застосовувалася зброя, але наразі її не встановили.

За попередніми даними, постраждали п'ятеро учасників конфлікту і керівник підрозділу поліції.

Факт масових заворушень (ст. 294 Кримінального кодексу) зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Ситуацію на території торгового центру взяло під особистий контроль керівництво обласного управління поліції.

У той самий час на сайті Харківської ОДА кажуть, що голова області Олексій Кучер має намір обговорити події навколо "Барабашово" з президентом Володимиром Зеленським.

"Ті події, які відбуваються, неприпустимі в цивілізованому світі, в цивілізованому місті - місті Харкові. Ми знаємо про бенефіціарів цієї історії. Я закликаю, звертаючись до них, закликаю Кернеса Геннадія Адольфовича, Фельдмана Олександра Борисовича припинити ці розбірки на платформі «Барабашово». Я ще раз підкреслюю, що всі ми розуміємо глибину тих відносин і процеси з'ясування особистих стосунків, які перетягнуті в наше місто. Ми не можемо це допустити. Ми вже бачимо, що там застосовується зброя і, дай Боже, щоб там не було жертв. Нам необхідно працювати виключно в правовому руслі. Я завтра терміново відбуваю у відрядження в місто Київ і буду доповідати про цю ситуацію президентові", - заявив Кучер.

Нагадаємо, що харківська влада хоче побудувати дорогу через ринок "Барабашово".

На сайті міськради сказано, що дорога, яка з'єднує вулиці Шевченка, Академіка Павлова і проспект Ювілейний, була зарезервована в Генеральному плані Харкова ще 1953 року. Власне її внесено в генеральні плани розвитку Харкова 1986, 2004, 2013 і 2019 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram