ГоловнаПолітика

Нардепи просять прем'єра диференціювати карантин за областями

Карантинні обмеження ставлять підприємців у нерівні умови, вважають парламентарі.

Нардепи просять прем'єра диференціювати карантин за областями
Фото: EPA/UPG

Народні депутати звернулися до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням диференціювати карантинні обмеження, залежно від рівня ризиків у кожній конкретній області.

Звернення парламентаріїв оприлюднила нардепка від "Слуги народу" Роксолана Підласа.

Парламентарі просять прем'єра розглянути можливість введення різних обмежувальних заходів, залежно від показників захворюваності в певних регіонах країни, і пом'якшити карантин там, де поширення коронавірусу незначне.

Хто саме з депутатів Ради підписав звернення до глави уряду, не повідомляється.

Фото: facebook.com/roksolana.pidlasa

"Разом з іншими народними депутатами звернулася до прем'єра з проханням переглянути обмежувальні заходи в різних регіонах країни. У Чернівецькій області у нас 1308 хворих, а Чернігівській - 22. Чому ми зупинили економіку в областях, де вірус не поширюється?" - написала Підласа на своїй сторінці у facebook.

Нардеп вважає, що карантинні обмеження ставлять підприємців у нерівні умови.

"Ви можете купити каву в Mcdonald's, але водночас маленька кав'ярня працювати не може. Будівельний гіпермаркет працює (з величезними скупченнями людей), а магазинчики з будматеріалами на ринку - ні. Це абсурд. Закриття ринків - взагалі окрема тема", - зазначила депутатка.

Підласа вважає, що потрібно дозволити бізнесу знову працювати з дотриманням правил соціальної дистанції та регулярної дезінфекції.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив що другий, третій або четвертий етапи виходи країни з карантину можуть початися одночасно.

Напередодні МОЗ показало швидкість поширення коронавірусу в областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram