ГоловнаПолітика

Зеленський провів телефонну розмову з Макроном

Зеленський висловив надію на прийняття на рівні Євросоюзу рішення про надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро.

Зеленський провів телефонну розмову з Макроном
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Голови держав обговорювали боротьбу з коронавірусом, переговори з Міжнародним валютним фондом і обмін полоненими на Донбасі. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента України.

Зеленський запевнив, що закон про банки, прийняття якого є однією з ключових вимог МВФ, пріоритетний для України.

"Я впевнений, що ми проголосуємо за нього, тому що це важливо для нас, і відкриває можливості для співпраці зі МВФ", - заявив Зеленський.

Відзначають, що Макрон високо оцінив прогрес у впровадженні реформ в Україні та роль Зеленського в цьому.

Зеленський відзначив важливість подальшої макрофінансової допомоги з боку ЄС і висловив надію на швидке прийняття на рівні Євросоюзу рішення про надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро для подолання наслідків пандемії COVID-19.

Повідомляють, що окрему увагу в розмові приділено ситуації на сході України і реалізації домовленостей, досягнутих на саміті нормандської четвірки в Парижі в грудні 2019 року.

Макрон також підтвердив свій намір надалі відвідати з візитом Україну.

Нагадаємо, домовленості про візит президента Франції в Україну було досягнуто між ним і Зеленським у телефонній розмові ще в листопаді минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram