ГоловнаПолітика

"Європейська солідарність" вимагає невідкладно ухвалити низку антикризових законопроєктів

Це, насамперед, законопроєкт про банки і про страхування медиків.

"Європейська солідарність" вимагає невідкладно ухвалити низку антикризових законопроєктів
Фото: LB.ua

Фракція "Європейська солідарність" вимагає невідкладного прийняття законопроєкту №3376 про страхування медиків та низки інших антикризових документів. Про це повідомили в пресслужбі фракції

Зазначається, що раніше президент Володимир Зеленський підтримав пропозицію "ЄС" про страхування медичних працівників на випадок смерті від коронавірусу.

"Шкода, але наша вимога залишалася без належної відповіді кілька тижнів. Втрачено дорогоцінний час в організації захисту лікарів, які на передньому краї боротьби проти коронавірусу. Кожен п'ятий інфікований-це лікар. Тільки за останні три дні інфіковані майже 300 медиків", - йдеться в заяві.

Фракція наполягає, що це питання має бути розглянуте на позачерговому засіданні Ради цього тижня.

"Ми неодноразово наголошували, що під час карантину парламент повинен розглядати тільки ті питання, які стосуються безпеки і захисту України та її громадян, а також боротьби з економічною кризою. Тому цього тижня варто розглянути і законопроєкт про гарантії неповернення банків, який врятує Україну від дефолту і відкриє шлях для отримання істотної міжнародної фінансової допомоги на подолання пандемії та економічної кризи", - підсумували в "ЄС".

Нагадаємо, що заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила, що позачергове засідання Верховної Ради може відбутися в четвер, 30 квітня. За її словами, розглядати в другому читанні так званий законопроєкт про банки на ньому наразі не планують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram