ГоловнаКультура

Нардепи звернулися до правоохоронців з метою перевірки фактів залучення дітей до зйомок сцен насильства в проекті "Дау"

Комітет гуманітарної та інформаційної політики наполягає, що режисер Ілля Хржановський не може бути причетним до створення меморіалу "Бабин Яр".

Нардепи звернулися до правоохоронців з метою перевірки фактів залучення дітей до зйомок сцен насильства в проекті "Дау"
Ілья Хржановський на прес-конференції на Берлінале-2020
Фото: EPA/UPG

Народні депутати Комітету гуманітарної та інформаційної політики надіслали листи в правоохоронні органи з метою перевірки фактів залучення дітей до натуральних кадрів насильства у фільмі Іллі Хржановського "Дау. Дегенерація".

Було з'ясовано, що в зйомках брали участь вихованці одного з інтернатів Харкова, повідомили на сторінці Комітету в Facebook.

"Неповнолітнім дітям, особливо немовлятам, у процесі кіновиробництва могли бути заподіяні фізичний біль або моральні страждання шляхом насильницьких дій. Така участь дітей у кадрах цього фільму могла призвести до психологічних і психічних травм", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що Хржановський залучений до роботи над створенням нової концепції майбутнього Меморіального центру "Бабин Яр". Члени комітету вважають, що Хржановський не може бути причетним до діяльності меморіалу.

"Подібні факти професійної діяльності суперечать ідеології центру, яка полягає в захисті загальнолюдських цінностей і неприпустимості будь-якого насильства. Відповідну заяву ми надіслали генеральним директорам Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" і благодійного фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр", - заявив нардеп Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, що Національна поліція буде вести розслідування щодо творців фільму "Дау. Дегенерація", де, за повідомленням уповноваженого з прав дітей Миколи Кулеби, були задіяні немовлята з інтернатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram