ГоловнаКультура

Сенцов анонсував апокаліптичний роман, написаний ним у в'язниці

Книга повинна вийти через місяць.

Режисер і письменник Олег Сенцов анонсував видання фантастичного апокаліптичного роману "Другу також варто придбати", який він написав під час ув'язнення в російській колонії в Якутії.

Про це повідомляють на офіційному сайті видавництва "Видавництво Старого Лева".

У книзі описуються вигадані фантастичні реалії (позаземна цивілізація, яка нібито прагне врятувати людей від них самих), а також реальні проблеми людства - боротьба за ресурси, колабораціонізм, вплив пропаганди на свідомість громадян і роль у цьому всьому маленької людини.

Роман буде доступний двома мовами: українською (в перекладі Сергія Осоки) і російською (тільки в електронному варіанті).

Фото: starylev.com.ua

"Роман був задуманий у рамках трилогії, коли я писав свій перший роман "Купіть книгу - вона смішна". Тоді, в 2010 році, я не думав, що книги будуть видані, тим паче написані в такому несерйозному стилі. Але я пообіцяв собі: якщо перший роман коли-небудь буде виданий і буде більш ніж 18 читачів, то я напишу другий, а потім, можливо, і третій. Уже перебуваючи в ув'язненні, на той момент у північному якутському таборі в 2017 році, я дізнався, що мою книгу видали, і я почав отримувати позитивні відгуки від простих читачів. Тому я почав роботу над другою книгою. Працюючи щодня, написав приблизно за три місяці - на щастя, часу у в'язниці достатньо. Через два роки, на початку 2019 року, я зробив другу редакцію і відправив чистовик на волю, адже не знав, скільки ще мені доведеться перебувати за ґратами (в той самий час були відправлені "маркетер" і сценарій нового фільму)", - розповів Сенцов.

Нагадаємо, Сенцов перебував за ґратами в Росії під надуманими звинуваченнями з травня 2014 року по вересень 2019 року. У серпні 2015-го російський суд засудив українця до 20 років колонії суворого режиму за підпал дверей офісу "Руської общини Криму" і вікна місцевого відділення "Единой России". У РФ його звинуватили у створенні на території Криму "терористичного угруповання".

Сенцова відпустили в рамках обміну "35 на 35", який відбувся 7 вересня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram